Dostosować dietę do choroby

„Czy zmiana diety wpłynie na moje podwyższone ciśnienie tętnicze?”, „Jakich produktów należy unikać przy chorej wątrobie?”, „Co mam jeść – jestem uczulona na gluten?”

Wszystko co trafia do Naszego brzucha, w jakiś sposób, później oddziałuje na Nasz organizm. Człowiek zdrowy jest w stanie przyswoić każdy rodzaj żywności bez większych skutków ubocznych, ale już osoba chora, u której występują dysfunkcje, na ten sam typ żywności zareaguje w odmienny sposób. Pacjenci z chorobami przewlekłymi, czyli takimi, które charakteryzują się długim czasem trwania, ze względu na zmienione funkcjonowanie organizmu, mają inne potrzeby żywieniowe niż osoby zdrowe. Każda choroba jest inna i inaczej oddziałuje na organizm, dlatego ważny jest zarówno dokładny wywiad lekarski jak również wywiad żywieniowy. W czasie choroby, na skutek przyjmowanych leków, często dochodzi do rozregulowania metabolizmu, prowadząc do zaburzeń wchłaniania ważnych dla Nas składników pokarmowych, potrzebnych do budowy, regeneracji i pracy komórek. Dlatego jeśli, przewlekle chorujesz i potrzebujesz rady, jak wspomóc swój organizm zgłoś się do Nas. Po uzyskaniu przez Nas dokładnych informacji na temat Twojego schorzenia, leków jakie przyjmujesz, Twoich nawyków żywieniowych, pomożemy Ci odpowiednio dostosować dietę do choroby.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>