Umów się na wizytę
Umów się na wizytę

Syrop imbirowo -cytrynowy

ODPORNOŚĆ to dziś temat numer 1. No dobra, może numer 2. 

CZYM JEST? To nic innego jak mur, który ma Nas chronić przed intruzami (m.in bakteriami i wirusami). W internecie znajdziecie wiele sposobów na to by go odpowiednio wzmocnić. Pamiętajcie jednak, że odporności nie zbudujemy z dnia na dzień. To suma Naszych działań.

Jednak to co możemy zrobić już dziś, to porządnie się wyspać, dobrze i zdrowo zjeść, poćwiczyć przy otwartym oknie i zrobić IMBIROWO – CYTRYNOWY SYROP!

DO CZEGO GO STOSOWAĆ?

  • do wody, herbaty (w przypadku herbaty pamiętaj żeby nie dodawać syropu do gorącego naparu, ponieważ zniszczysz w nim to co najlepsze)
  • możesz go też wypić z łyżeczki/łyżki

W budowaniu odporności bardzo ważna jest regularność. Dlatego, pij go codziennie, zwłaszcza teraz! To Nasz sprawdzony sposób na odporność.

Składniki:

  • 2 cytryny (około 160g)
  • 100 g imbiru (korzeń)
  • 100 g miodu
  • 300 ml wody

Przygotowanie:

Krok 1

Cytryny oraz imbir sparz wrzątkiem, osusz, następnie obieraczką obierz skórkę z cytryn (- nie wyrzucaj). 

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryn. Do garnka wlej wodę, dodaj sok z cytryny, skórki z cytryn, drobno skrojony imbir, miód. Gotuj przez 30 minut. Schłodź. Przecedź przez sito i przelej do wyparzonego słoiczka. Gotowe! W lodówce przechowuj go nie dłużej niż 2 tygodnie!

Przejdź do góry